Sabtu , 13 April 2024
Breaking News

Nașterea provoacă mult stres unui nou-născut și mamei

Nașterea provoacă mult stres unui nou-născut și mamei

Ciclurile menstruale variază foarte mult, așa că este greu de spus când este cel mai bun moment pentru a face un test de sarcină, deoarece acesta va varia de la o persoană la alta. Cu toate acestea, este bine să faci un test de sarcină la două săptămâni după sex neprotejat.

La ce rezultate te poti astepta?

Cel mai bun moment pentru a face un test de sarcină este după ce ți-ai pierdut menstruația. Cu cât faceți testul mai devreme, cu atât va fi mai puțin precis. În general, majoritatea testelor de sarcină la domiciliu sunt eficiente în proporție de 99% atunci când sunt utilizate corect. Cu toate acestea, dacă faci un test prea devreme după actul sexual neprotejat, acesta poate fi negativ chiar dacă ești însărcinată. Dacă nu aveți menstruația după un test negativ, poate fi necesar să faceți un alt test.

Dar testele de sarcină timpurii?

Unele teste de sarcină timpurii pot fi capabile să detecteze hormonii de sarcină în urină încă de la opt zile după ovulație. Cu toate acestea, aceste rezultate ale testelor pot să nu fie la fel de precise. Așteptarea cât mai mult posibil pentru a face un test va produce cele mai precise rezultate. Desigur, puteți face un test de sarcină cât mai devreme posibil. Nu uitați că rezultatele dvs. pot să nu fie complet exacte și probabil că va trebui să testați din nou în câteva zile sau săptămâni.

Cum funcționează testele de sarcină la domiciliu?

Testele de sarcină funcționează prin detectarea unui hormon de sarcină numit gonadotropină corionică umană sau hCG. HCG este unic pentru o sarcină și este detectabil în urină sau sânge, ceea ce înseamnă că este eliberat numai atunci când o femeie este însărcinată. Deoarece este nevoie de ceva timp pentru ca hCG să se acumuleze în organism, un test de sarcină efectuat prea devreme poate fi negativ dacă cantitatea de hCG din organism este prea mică pentru a fi detectată.

Cum știu dacă testul meu de sarcină este corect?

Cel mai bun mod de a obține un test de sarcină precis este să așteptați și să îl faceți la momentul potrivit. Efectuarea unui test de sarcină prea devreme face ca un test fals negativ să fie mai probabil, deoarece nivelurile de hCG pot fi prea scăzute pentru a fi detectate.

De asemenea, este util să faceți testul de sarcină la prima oră dimineața, deoarece acesta este momentul în care nivelurile de hCG vor fi mai concentrate în urină. Dacă bei prea multă apă, ai putea obține și un test de sarcină fals negativ, deoarece urina ta va fi prea diluată.

Șansele unui test de sarcină fals pozitiv sunt incredibil de mici (doar aproximativ 1% ), dar se poate întâmpla. Cel mai frecvent test acasă pentru sarcină este un test de urină, care este de obicei 99% precis. Analizele de sânge, pe de altă parte, se fac la un cabinet medical. De obicei, pot detecta niveluri mai mici de hCG în sânge decât un test de urină. Testele de sarcină din sânge pot spune, de asemenea, dacă o femeie este însărcinată mai devreme decât testele de urină (după doar 6-8 zile de ovulație).

Un test de sarcină fals pozitiv se poate întâmpla atunci când un ovul este fertilizat, dar sarcina nu este viabilă. Aceasta este denumită sarcină chimică . Unele medicamente pentru fertilitate conțin și hCG, așa că efectuarea unui test de sarcină aproximativ în același timp în care ați luat unul dintre aceste medicamente poate duce, de asemenea, la un test fals pozitiv.

Este posibil să observați alte semne precoce ale sarcinii , cum ar fi sânii sensibili, greață sau oboseală. Prezența unor semne suplimentare de sarcină vă poate ajuta să confirmați acuratețea testului de sarcină.

Sfaturi pentru a obține rezultatele testelor de sarcină exacte

  • Testați la prima oră dimineața.
  • Evitați să beți prea multă apă înainte de testare.
  • Cu cât aștepți mai mult pentru a face un test, cu atât rezultatul tău va fi mai precis.
  • Dacă încerci să rămâi însărcinată, este important să ții evidența menstruației.
  • Citiți instrucțiunile pentru testul de sarcină la domiciliu.

  Când ar trebui să-mi văd medicul după un test de sarcină pozitiv?

  În urma unui test de sarcină pozitiv, se recomandă să vă consultați cât mai curând posibil . Medicul dumneavoastră vă va putea confirma sarcina cu teste suplimentare și, eventual, cu o ecografie (în funcție de cât de departe sunteți). De asemenea, medicul dumneavoastră va stabili o rutină de îngrijire și va răspunde la orice întrebări pe care le puteți avea despre a vă îngriji pe parcursul sarcinii.

  Ora de aur se referă la prima oră după naștere, când o mamă își ține imediat copilul în brațe piele la piele, fără întreruperi. Permiterea acestui timp ajută la stabilizarea nou-născutului, scade stresul atât la mamă, cât și la copil, promovează legătura dintre mamă și sugar și îmbunătățește rezultatele alăptării.

  Recomandări cheie:

  • Ora de aur este prima oră după naștere, când mama își ține imediat copilul în brațe piele la piele, fără întreruperi.
  • Piele-la-piele promovează legătura dintre mamă și copil, temperatura sugarului și stabilizarea glucozei și îmbunătățirea rezultatelor alăptării.
  • Complicațiile la naștere pot întârzia capacitatea de a efectua piele la piele
  • Piele-la-piele este o opțiune după cezariana, dar nu este întotdeauna garantată.
  • Adaugă ținerea piele pe piele în planul tău de naștere și vorbește cu obstetricianul/moașa despre beneficiile acesteia și despre eventualele complicații care pot fi așteptate la naștere.

  Ce se întâmplă după ce copilul este născut?

  Pe măsură ce bebelușul tău respiră prima dată, în corpul său încep să apară mai multe schimbări fiziologice . Aceste modificări sunt necesare pentru ca tranziția să existe în afara uterului. Copilul tău a fost în siguranță și cald în interiorul uterului și este obișnuit cu calmul unui mediu întunecat și liniștit.

  Nașterea provoacă mult stres unui nou-născut și mamei. Ambele trupuri trec prin atât de multe în timpul travaliului și al nașterii. Ora de Aur este o metodă importantă pentru a ajuta la minimizarea stresului și pentru a promova un mediu calm și sănătos.

  În timp ce bebelușul se confruntă cu o multitudine de schimbări fiziologice, emoționale și hormonale, mama se confruntă și cu propriile ei schimbări . Modificările hormonale materne apar imediat după naștere. Nivelurile de estrogen și progesteron încep să scadă, ceea ce poate contribui la schimbări de dispoziție emoțională sau la sentimente de blues postpartum.

  Nivelurile de oxitocină ale mamei cresc, provocând sentimente de dragoste și nevoia de a proteja copilul și, de asemenea, declanșează legătura cu copilul. Oxitocina face ca uterul să se contracte, ceea ce scade pierderea de sânge și inițiază procesul de micșorare a organului.

  Importanța piele-la-piele

  În timpul Ora de Aur, copilul este așezat imediat pe pieptul și abdomenul gol al mamei și acoperit cu pături. Căldura pielii mamei va ajuta temperatura bebelușului să se stabilească. Această apropiere îi permite bebelușului să simtă mirosul mamei și să audă vocea ei familiară. Mama va putea, de asemenea, să simtă mirosul bebelușului ei.

  Menținerea piele pe piele după naștere are ca rezultat îmbunătățirea rezultatelor alăptării . Alăptarea timpurie permite bebelușului să înceapă să practice alăptarea, iar stimularea mameloanelor va activa eliberarea hormonului prolactină al mamei, care determină producția de lapte matern. Alăptarea timpurie ajută, de asemenea, la stabilizarea nivelului de glucoză din sânge al bebelușului.

  Pentru mamele care nu intenționează să alăpteze, pielea pe piele este în continuare extrem de benefică atât pentru mamă, cât și pentru copil și nu trebuie exclus.

  Întreruperi în Ora de Aur

  Ținerea imediată piele pe piele nu este întotdeauna o posibilitate. Anumite situații vor necesita ca bebelușul să fie dus la încălzitor pentru evaluare și intervenții ulterioare:

  • Copilul se confruntă cu suferință – o scădere a ritmului cardiac sau dificultăți de respirație.
  • Mama suferă de suferință – scăderea ritmului cardiac, dificultăți de respirație, pierderea conștienței sau hemoragie.
  • Meconiu (scaunul bebelușului) în lichidul amniotic, ceea ce face ca copilul să se lupte la naștere.
  • Livrări premature care sunt considerate cu risc prea mare pentru a fi păstrate imediat piele pe piele.
  • Cezariana – unele situatii pot necesita ca bebelusul sa mearga direct la incalzitor, dar de multe ori tinerea piele pe piele este o optiune dupa cezariana.

  Pledând pentru Ora de Aur

  Asigurați-vă că adăugați ținere piele pe piele la planul dvs. de naștere. Discutați cu obstetricianul sau moașa dvs. pentru a le informa despre dorințele dvs. și pentru a pune întrebări sau îngrijorări pe care le puteți avea. Unele familii aleg să angajeze o doula de naștere pentru a ajuta și a susține dorințele lor.

  Ora de Aur se referă la primele momente cruciale pe care le ai cu nou-născutul tău. Acest timp trebuie încurajat și protejat. Sarcinile care sunt necesare după naștere, cum ar fi evaluarea nou-născutului, scorurile APGAR, injecția cu vitamina K și unguentul pentru ochi cu eritromicină, toate pot fi făcute în timp ce copilul se odihnește pe mamă. Cu excepția cazului în care există complicații, se preferă ținerea piele pe piele.

  Pierderea sarcinii recurente (RPL) este o afecțiune obstetrică strâns legată de o experiență traumatizantă emoțional și de implicații sociale ulterioare. În ciuda eforturilor ample de cercetare clinică și experimentală, unele dintre întrebările de bază privind factorii contributivi la RPL și metodele eficiente de tratament rămân fără răspuns științific.

  Recomandări cheie:

  • Pierderea recurentă a sarcinii este un eșec a două sau mai multe sarcini cu o prevalență estimată de 1 până la 2%.
  • În ciuda eforturilor ample de cercetare și investigare, etiologia a 50 până la 75% din cazurile de RPL rămâne neidentificata.
  • Anticorpii antifosfolipidici, patologiile tiroidiene și evaluările anomaliilor anatomiei uterine sunt teste de screening recomandate pentru identificarea etiologiei RPL.
  • În ciuda diferitelor opțiuni empirice de management, nu există dovezi de înaltă calitate privind utilitatea oricărui tratament în prevenirea RPL.
  • Progesteronul micronizat vaginal poate avea un efect benefic asupra ratei natalității vii, deși nu este o recomandare de rutină.

  Potrivit Societății Europene de Reproducere Umană și Embriologie (ESHRE) și Societății Americane de Medicină Reproductivă (ASRM), pierderea recurentă a sarcinii este definită ca eșecul a două sau mai multe sarcini diagnosticate prin ultrasonografie sau confirmate prin examen histopatologic. Definiția sarcinii include atât concepțiile realizate spontan, cât și în urma tehnologiilor de reproducere asistată, în timp ce sarcinile ectopice și molare și eșecurile de implantare nu sunt luate în considerare în această categorie.

  Prevalența estimată a RPL este de 1 până la 2%. Ratele estimate de două și trei și mai multe avorturi spontane consecutive sunt de 5%, respectiv 1%.

  Factori de risc

  În ciuda eforturilor ample de investigare, în 50 până la 75% din cazurile de RPL, nu este identificat niciun factor cauzal.

  Pentru mai multe informații vizitați https://animale-me-gummies-official.top/ro/provocari-de-sanatate-mintala-la-barbati/ .

  Contents

  loading...

  Lihat Juga

  Mantenere la salute delle articolazioni attraverso considerazioni dietetiche e Hondrostrong

  Mantenere la salute delle articolazioni attraverso considerazioni dietetiche e Hondrostrong introduzione Le nostre articolazioni sono …